Ik kan op meerdere manieren tekst plakken, maar weet niet welke te kiezen

Het zal regelmatig voorkomen dat u niet de tekst op uw website persoonlijk wilt intikken, omdat deze al paraat is in documenten. In een dergelijke situatie biedt Ipsum u de mogelijkheid om de tekst uit het document te kopiëren en te plakken in de editor van het item dat u aan het bewerken bent.

Het plakken vanuit sommige documenten (vooral Word) heeft echter wel als bijkomstigheid dat ongewenste HTML-code wordt meegekopieerd. Dit zorgt voor het verstoren van de opmaak in uw item. Ipsum heeft een aantal mogelijkheden om dit te voorkomen.

Mogelijkheden tot plakken van tekst
Ipsum biedt drie mogelijkheden om uw tekst in de item-editor te plakken. Elke mogelijkheid heeft zijn specifieke toepassing:

 plak1.gifDit is de standaard plakfunctie. Hiermee kunt u gekopieerde tekst plakken.
Let op: alle (eventueel ongewenste) opmaak en HTML wordt automatisch mee geplakt. Gebruik deze dus alleen, wanneer u zeker bent dat de gekopieerde tekst geen ongewenste HTML-code bevat.
 plak2.gifHiermee kunt u gekopieerde tekst als kale tekst plakken. Alle opmaak en HTML is hierbij uit de tekst verwijderd. Hierbij weet u dus zeker dat er geen ongewenste codes meekomt.
plak3.gif

Hiermee kunt u gekopieerde tekst uit Word plakken en daarbij bepalen welke opmaak en HTML u wel of niet wil meenemen.

  • Met ‘Ignore font face definitions’ zal Ipsum bij het plakken geen HTML meenemen die betrekking heeft op hard gedefinieerde lettertypes, -kleuren, etc. Hierdoor blijft de tekststijl van uw website bewaard.
  • Met ‘Remove style definitions’ zal Ipsum bij het plakken geen HTML meenemen die betrekking heeft op hard gedefinieerde teksopmaak, tabellen, etc.
Support
Heeft dit antwoord uw vraag niet beantwoord, kunt u contact opnemen met ZET solutions.

dinsdag 4 augustus 2009